Mit navn er Abdul Jabbar Khan. Jeg er født i Hyderabad i Indien. Min far var livvagt for Nizamen (prinsen) af Hyderabad. Allerede da jeg var ganske lille gik jeg til hånde i køkkenerne på paladset. Chefkokken kastede sin kærlighed på mig og jeg blev uddannet som prinsens kok.
Det var en kæmpe husholdning og det gav mange spændende oplevelser, fx når der skulle laves mad til jagtselskaber i junglen, eller når udenlandske statsoverhoveder eller andre indiske prinser kom på besøg. Men også hverdagen var eksotisk fx når Nizamens harem skulle bespises. Der var kokke fra mange lande hos Nizamen og det gav inspiration og udlængsel. Så da jeg fik mulighed for at blive ambassadekok, slog jeg til. Jeg tilbragte nogle skønne år bl.a. i Senegal.
Jeg kom til Danmark sammen med den indiske ambassadør i forbindelse med prinsesse Margrethes bryllup. Her fik jeg blandt andet mulighed for at tilberede mad til Kong Frederik IX.
For fire år siden realiserede jeg min passion for mad og startede Indisk Gastronomi. Her tilbyder jeg anderledes og spændende madoplevelser enten i form af undervisning eller mad til arrangementer til private, virksomheder og institutioner. Mit fokus er sublim mad med rødder i det ældgamle, klassiske mughlai-køkken. Det er mad som rangerer højt i Indien og internationalt bl.a. på grund af den fantastiske sammensætning af krydderier og de mange specielle kødretter.
Det er desuden mad som man typisk ikke møder på indiske restauranter i Danmark, som primært tilbyder mad fra Punjab området.
Min undervisning er tit krydret med historier fra mit liv hos Nizamen og mit møde med Danmark. Sammen med min kone cand.mag. Vibeke Khan holder jeg foredrag om kulturmøde, integration, farveblind kærlighed og indisk mad.

Indisk Gastronomi    • 2730 Herlev   • Cvr. nr. 31231000  •   Telefon 4031 0887  •   E-mail: indisk@post.cybercity.dk